Design iPhone 15: dit is er nieuw

De iPhone 15 heeft een gewijzigd ontwerp gekregen, hoewel hij nog steeds veel overeenkomsten vertoont met de voorganger. De iPhone 15 heeft een behuizing van aluminium, met vlakke zijkanten en een matglazen achterkant. Dat betekent dat de matglazen achterkant van de Pro-modellen de overstap gemaakt heeft naar de standaardmodellen. 

De rand van de iPhone 15 is aangepast, waardoor hij iets ronder is dan bij voorgaande modellen. De kleuren lopen door binnenin de behuizing, waardoor de kleuren mooi overlopen. Je kan qua kleuren kiezen voor zwart, blauw, roze, geel en groen. Apple heeft ook meer gebruikgemaakt van gerecyclede materialen. In de batterij is 100% gerecycled kobalt gebruikt.

iPhone 15 scherm

Het scherm van de iPhone 15 heeft een maximale helderheid van 2000 nits en dat is twee keer zoveel als bij de iPhone 14. Het scherm heeft een formaat van 6,1-inch. De Plus-variant heeft een 6,7-inch scherm. Voor het eerst komt ook het Dynamic Island naar de iPhone 15, in plaats van de notch. Deze functie maakte vorig jaar zijn intrede bij de iPhone 14 Pro-modellen.

iPhone 15 camera: nu 48-megapixel

Voor het eerst krijgt de iPhone 15 ook een 48-megapixel groothoekcamera. Deze functie kwam vorig jaar voor het eerst naar de iPhone 14 Pro, maar is nu dus ook te vinden op de standaardmodellen. Er is nu ook een 2x-instelling die een telefoto-effect geeft, zonder de derde fysieke telefotolens van de Pro-modellen. Ook heeft Apple de portrettenfunctie verder verbeterd.

iPhone 15 ook met usb-c

Apple heeft ook de Lightning-aansluiting vervangen door usb-c, zodat je dezelfde kabel kan gebruiken als met je MacBook en iPad.

Prijs iPhone 15

De iPhone 15 is vanaf 15 september 2023 te bestellen, met een release op 22 september. In Nederland geldt een prijs vanaf €969,- voor het model met 128GB.

Schrijf een bericht

uw e-mailadres will not be published. Required fields are marked *

WINKELWAGEN

De waardering van puurapple.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 221 reviews.
X