RAM upgraden

Hoe werkt RAM geheugen
RAM-geheugen staat voor Random Access Memory. Hierop wordt data tijdelijk opgeslagen, in tegenstelling tot de harde schrijf waar data wordt opgeslagen voor de langere termijn. Andere namen voor Ram geheugen zijn intern geheugen en werkgeheugen, en iedere laptop of computer maakt hier gebruik van.

Data op het RAM geheugen kan veel sneller worden geopend dan een harde schijf. De processor van een desktop of laptop werkt nauw samen met het RAM geheugen. Bij een snelle computer is het daarom belangrijk dat er voldoende Ram geheugen aanwezig is.

Hoe werkt RAM geheugen
U zou het RAM geheugen kunnen zien als een kleine harddisk waar de inhoud constant van wisselt terwijl u met de computer aan het werk bent. RAM is alleen véél sneller dan een harddisk. Programma-onderdelen die in het geheugen staan zijn daardoor veel sneller op te roepen dan vanaf de harddisk. Het RAM geheugen is eigenlijk het opslagruim van de processor (naast het cache geheugen)  Tijdens het werken met de computer vindt er constante data-uitwisseling plaats tussen de processor en het RAM geheugen.

RAM geheugen is opgebouwd uit miljoenen transistoren en condensatoren die in koppels geheugencellen vormen. De condensatoren kunnen lading vasthouden en kennen daarom twee staten: geladen en ongeladen. Hierdoor kan er informatie voor langere tijd opgeslagen worden in binaire vorm (niet-geladen is 0 en geladen is 1). De rijen geladen en ongeladen geheugencellen vormen een bit reeks, ofwel digitale (en binaire) informatie! De processor kan data in het geheugen zetten en dat later weer opvragen. Zo is bewezen dat de term ‘geheugen’ in elk geval gerechtvaardigd is.

De snelheid van RAM geheugen
De rekensom is bij RAM geheugen vrij simpel. Hoe meer RAM geheugen u in uw apparaat hebt hoe sneller het apparaat data kan verwerken. Dit zult u merken tijdens het gebruik van de laptop of computer. De meest voorkomende sets RAM zijn 4GB, 8GB of 16GB. Natuurlijk kunnen we ook altijd nog meer geheugen bijprikken. Neem in dat geval even telefonisch contact met ons op.

Hoe werkt het upgraden?
Zo simpel mogelijk. Je brengt je Mac langs bij PuurApple. Na ontvangst van je apparaat bouwen we de RAM in. Binnen één werkdag kun je weer aan het werk!

RAM upgrade prijzen
8GB RAM upgrade d.m.v 4x 2GB: €95
8GB RAM upgrade d.m.v 2x 4GB: €80
16GB RAM upgrade d.m.v 2x 8GB: €170
16GB RAM upgrade d.m.v 4x 4GB: €130
32GB RAM upgrade d.m.v 4x 8GB: € 340
(De prijzen hierboven zijn indicaties en dit
kan dus wijzigen per Mac, voor een exacte
prijs kunt u het beste contact opnemen zodat
we weten wat voor RAM uw Mac precies nodig heeft)

Bekijk ook: ruilen en retournerenbezorging en afhalenbestellen en betalen

[gravityform id=”4″ title=”true” description=”false” ajax=”false”]

WINKELWAGEN

De waardering van puurapple.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 221 reviews.
X