Videokaart reparatie


Hoe weet ik of mijn iMac / Macbook videokaart kapot is?
Voordat u uw Mac naar PuurApple brengt om de videokaart van uw iMac te laten vervangen, wilt u het liefst zeker weten dat het probleem écht de videokaart is. Al maakt het bij PuurApple niet heel veel uit, omdat wij vrijwel alle soorten iMac reparaties doen. Maar mocht je willen weten of je Mac videokaart kapot is, controleer dan of een of meer van de volgende problemen zich voordoen:

• Strepen of vervormingen in het beeldscherm
• Haperingen bij taken die grafisch zwaar zijn
• Opstartproblemen
• Automatisch afsluiten na oververhitting.

Als u twijfelt over uw videokaart, dan kunt u PuurApple ook altijd even een berichtje sturen op WhatsApp of gebruik maken van de bel me nu knop rechtsonder. Wij beantwoorden graag eventuele vragen om u verder op weg te helpen!

iMac videokaart reparatie
Bij defecten aan interne hardware ligt reparatie meestal niet voor de hand. Maar onmogelijk is het zeker niet. Soms valt het probleem met de defecte videokaart goed te traceren en kan deze gerepareerd worden. Bijvoorbeeld door een chip te vervangen. Wanneer je iMac videokaart defect is, is dat in de meeste gevallen echter niet op te lossen door de bestaande videokaart te repareren. Het kan soms wel, maar is risicovol. De kans dat zich opnieuw problemen voordoen blijft dan groot, terwijl reparatie ook relatief arbeidsintensief is. Het vervangen van uw iMac videokaart is dan ook de veilige optie.

iMac videokaart upgraden
Een iets minder voor de hand liggende reden om een videokaart van een iMac te vervangen, is een upgrade. Het is niet zo gebruikelijk om een iMac videokaart te upgraden, omdat iMac’s per definitie al topprestaties bieden die lastig te overtreffen zijn. Upgrades komen vooral voor bij wat oudere iMacs. Het upgraden van de videokaart van een iMac vormt dan ook een aantrekkelijk (voordelig) alternatief voor het aanschaffen van een nieuwe iMac.

WINKELWAGEN

De waardering van puurapple.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 218 reviews.
X